Natural Killer Cell – Tekrarlayan Düşüklerin Nedeni Olabilir

Natural Killer Cell (NK Hücreleri) Enfeksiyonlara Erken Müdahale Etme Konusunda Önemli Rol Oynayan Aktif Hücrelerdir. Peki Gebelik Konusu İle Ne İlgisi Var? İşte Aynı Hücrelerin Aşırı Aktivitesi Embriyoyu Vücut İçin Bir Tehdit Olarak Görüyor Ve Tekrarlayan Düşükler Ya Da Tüp Bebek Tedavisinde Başarısızlık Olarak Da İstatistiklere Geçiriyor. Yani Gebeliği Reddediyor!

Peki biz vücudumuzda bulunan bu Natural Killer Cell – NK hücrelerini nasıl daha aktif hale getiriyoruz? Yüksek stress seviyelerine maruz kalarak ve oto-immun rahatsızlıklara sahip olarak! Kısaca belki genlerden gelen ‘’epigenetik’’ mirasımız nedeni ile belki de kendi yaşamsal düzenimiz nedeni ile NK hücreleri bize karşı agresif olmaya başlıyor.

NK Hücreleri için Önerilere Dikkat

NK hücrelerinin tekrarlayan düşükler ve tüp bebek başarısızlıklarında rol oynadığı ortaya çıktığından beri ortada çok fazla bilgi ve tedavi önerileri var. Bu aşamada çok dikkatli olmak gerekiyor. NK hücre değerlendirmesi gebelik öncesi hazırlık konusunda uzman ve tecrübeli bir doktor tarafından yapılmalı. Dr. Murat Berksoy Concept kapsamında bulunan tedavi rehberliğinde çiftlerin yaşadıkları kayıpların nedenleri ortaya çıkarılarak, normal yollardan hamile kalmaları ya da tüp bebek tedavisinde yüksek başarı oranına sahip olacak şekilde tedaviye yönlendiriliyor.

 

 

NK Hücreleri Nasıl Etkili Oluyor?

NK hücreleri, bebeğin ana rahmine yerleşme aşamasında önemli oluyor. Rahim iç duvarının gebeliğe hazırlanması için harekete geçiyorlar. Özellikle yumurta ve spermin döllenmesi sonrasında embriyo rahime tutunma aşamasına geldiğinde ya da tüp bebek tedavisinde embriyonun transfer edilmesinin ardından sayısı en üst seviyeye ulaşır. Hamilelik boyunca bebek ve keseye normal kan akışı sağlanması için bu olay şarttır.

Temel olarak, NK hücreleri embriyoyu korumak ve gelişimini sağlamak için çok sayıda artar. Virüsler gibi embriyoya zarar verecek herşeye saldırmak için de koruma görevindedirler.

Bazen ne yazık ki, bu hücreler embriyoyu yabancı bir organizma olarak görür, bu nedenle saldırır. Tekrarlayan düşükler ya da tüp bebek transferi sonrası embriyonun tutmaması nedeni böyle gelişir. Bu nedenle, bu sorunu çözmek için rahim ve çevresinde olabilecek enflamasyonun kontrol edilmesi önemlidir.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Tüp Bebek Başarısızlığı

İçerik Güncelleniyor...…

Devamını Oku
İnfertilite

İçerik Güncelleniyor...…

Devamını Oku
Gebelik Öncesi Süreçte Amalgam Dolgulardan Kurtulun!

Cıva içeren amalgam dolguların dayanıklılığı ile ortaya atılan görüşlerin yanı sıra, …

Devamını Oku